ЧАРАПАНСКО НАДМЕТАЊЕ

У петак 02.09.2017.године на игралишту Фудбалског клуба Купци у Великим Купцима одржана је друга по реду манифестација под називом “Чарапанско надметање“ у организацији Спортског савеза града Крушевца и Месне заједнице Велики Купци. Чарапанско надметање ученици наше школе ишчекивали су са великим нестрпљењем и радошћу, па се надамо да ће ова манифестација прерасти у традиционално такмичење које ће се на нашим спортским теренима одржавати и наредних година.

Ученици и наставници наше школе су се, као и претходне године,радо одазвали позиву и узели активно учешће у манифестацији.Учествовали су ученици од првог до четвртог разреда и ученици старијих разреда.Ученике су током такмичења бодрили директор школе Владан Крпић,учитељице, библиотекар школе, наставник физичког васпитања Милош Пурић и родитељи.Чарапанско надметање је почело окупљањем ученика, наставника, учитеља и родитеља. Манифестацију је отворио КУД Расина сплетом игара, а затим су се ученици пријавили за учешће у две дисциплине: трчање  на 30 метара и скакање у џаку.Освојили су и дипломе за освојена места.

Свима је било веома забавно скакање у џаку, било је ту и смеха и суза и навијања.Најспретнији су добили дипломе за освојена места.

Такмичари су се такмичили у индивидуалним и екипним играма:скакање у даљ, бацање камена са рамена, надвлачење штапа, надвлачење конопца.

Манифестација је протекла у ведрој и веселој атмсфери,ученици су се дружили, такмичили, навијали, кроз игру стицали нова знања.Родитељи су одушевљени  целокупном организацијом. Све похвале нашој Месној заједници на уложеном труду и организацији.