Упис деце у основну школу преко Портала еУправа за школску 2024-2025. годину

Поштовани родитељи,

обавештавамо вас да можете на једноставан начин, захваљујући  услузи преко Портала еУправа  заказати термин за упис и тестирање детета у основној школи.

Термин у основној школи може да се закаже преко Портала еУправа или у директном контакту са школом, путем телефона или имејла. Одласком у основну школу у заказаном термину родитељи завршавају све активности везане за упис, без потребе да доносе иједан папирни документ – извод из матичне књиге рођених, пријаву пребивалишта, уверење о похађању предшколског програма и доказ о обављеном лекарском прегледу детета, јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетно, обавезно је донети у школу лекарско уверење уколико је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи.

Понуди термине за упис и тестирање биће у  периоду од 1. априла па до 31. маја.

Родитељима је на Порталу еУправа на располагању и именик са контактима свих основних школа, као и контакт центар Министарства просвете, науке и технолошког развоја на броју телефона 011/7350557, а оператери су доступни радним данима од 8.00 до 15.00 часова.

Услугуе Заказивање термина за упис успоставила је Канцеларија за ИТ и еУправу у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Министарством здравља.

Свим будућим првацима и њиховим родитељима желимо срећан упис у први разред!

Како да упишете дете у школу електронски (кораци)

Уколико нисте, потребно је да будете регистрован корисник, односно да имате креиран налог на Порталу еУправа euprava.gov.rs, односно државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs

  • Након успешне регистрације потребно је да се пријавите на Портал еУправа (упутство за пријаву);
  • Из менија одаберите Услуге > Образовање > еЗаказивање термина за упис, где можете прочитати детаљан опис те услуге;
  • Након покретања услуге еЗаказивање термина за упис одаберите опцију Подношење пријаве, изаберите школу у којој желите да закажете термин за тестирање ђака и упис и одаберите термин.

Срдачан поздрав


Валентина Лазић

Стручни сарадник, педагог