Дан примирја у Првом светском рату

Дана 08.11.2017. године чланови историјске секције и ученици V/1 поставили су изложбу у холу школе посвећену Дану примирја у Првом светском рату (11.11.1918.). Циљ је био да догађаје и великане Првог светског рата памтимо, да се сетимо жртава и тим моментима националне историје не дозволимо да падну у заборав.

Ученици целе школе су имали прилику да погледају слике, историјске карте и историјске записе из Великог рата са наших простора и тиме освеже и допуне своје знање, а неки су научили нешто до сад непознато. Изложба прати хронологију Великог рата, почевши од самог повода и узрока избијања рата, преко догађаја и личности које су обележиле године ратовања све до ослобођења Србије.

Краће објашњење, о пореклу цвета Ramonda nathaliae (цвет феникс -Наталијина ромонда) и карактеристикама ове ендемске биљне врсте, главног симбола Дана примирја, припремила је биолошка секција са наставницом Данијелом Стефановић.

Приказ Великог рата испратили су, пажљиво одабрани, адекватни наслови из библиотечког фонда школске библиотеке, као препорука школских библиотекара Марије Лукић и Монике Милошевић, за радознале који желе да читају више о овој историјској теми.

извештај припремила:

Милица Јоцић, наставник историје