Почетна

Такмичење у лепом писању – Калиграфија

ЛЕПО ПИСАЊЕ-КАЛИГРАФИЈА- УЧЕШЋЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈИ „11. КОМОРАНСКО ЗЛАТНО ПЕРО“

        У циљу сарадње са другим школама прихватили смо позив за учешће у такмичењу-Лепо писање-калиграфија, које организује ОШ“Брана Павловић“ из Коњуха и Организациони одбор 11. Коморанског златног пера. За ученике наше школе организовано је Школско такмичење у лепом писању-калиграфији. Од ученичких радова направљене су одељенске изложбе.

      На Школском такмичењу најуспешнији су били: Елена Петровић 4/1,представљала је ученике до 4.разреда и Петар Дошић 8/2, представљао је ученике старијих разреда. Они су 11.октобра 2021. у школи у Љубави исписивали одређени текст Уставним писмом у дволинијском систему (Мирослављево јеванђеље, Студенички типик),у циљу очувања ћирилице и културне баштине Срба.

   Дружење је било незаборавно уз изложбу (и дегустацију) здраве хране.

Дан старих особа

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА СТАРИЈИХ ОСОБА

      Ученици млађих разреда ОШ „Кнез Лазар“ су обележили 1. октобар-Међународни дан старијих особа. Овај дан је посебан дан за старије људе широм света, али и за њихове потомке. Циљ обележавања је да се истакне  важност прилагођавања окружења у коме живимо потребама и способностима људи „трећег доба“-старијих људи.

     Свесни смо чињенице да је старијих људи све више, јер је животни век дужи, и то је успех човечанства. Са друге стране, тим људима је потребна пажња, лепа реч, помоћ и подршка.
    Зидне новине су ученици направили изрезујући сличице и текстове на ову тему. Уживали су у току рада, причали су једни другима, са пуно топлине и љубави, о својим бакама и декама.

   Следећи задатак је био да напишу или нацртају поруку за баку или деку. Такође, договорили смо се да после школе обиђу неку старију особу у свом окружењу, уруче јој поруку, понуде помоћ… Тај предлог је прихваћен и ученици су одмах знали кога ће обрадовати својом посетом.

Октобар,2021.                                                                           Стручно веће разредне наставе

Фотографије потражите у галерији

Дечија недеља

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ „ДЕТЕ ЈЕ ДЕТЕ ДА ГА ВОЛИТЕ И РАЗУМЕТЕ“

     У четвртак, 7.10.2021. године организована је ликовна колонија за ученике млађих разреда. Тема ликовне колоније је била „Дете и књига“. Ученици су, различитим ликовним техникама,представили свој доживљај књиге, начин дружења са књигом, њену важност за одрастање деце.

     Књигу су представљали као симбол културе, традиције, знања, мудрости…Цртали су насловну страну за дечју књигу. Ученици четвртог разреда су осмислили плакат за песничко поподне.

  САМО ЧИТАЈ, НЕМОЈ ДА СЕ СТИДИШ,ШТО ВИШЕ ЧИТАШ, ВИШЕ ВИДИШ!

Тог дана, у оквиру Спортске недеље, организовали смо „Игре без граница“ за ученике од 1.до 4.разреда. У мешовитим групама такмичили су се у веселим али захтевним играма, поштујући фер-плеј.                                           

                                                            Стручно веће разредне наставе

Фотографије погледајте у галерији.