Фолклоријада Купци 2017

                Ученици наше школе мотивисани су за учешће у разноврсним наставним и ваннаставним активностима, а једна у низу активности је и Фолклоријада народног стваралаштва „Расино, заиграј“ која је ове године седми пут одржана 16. септембра у Дому културе у Великим Купцима.

Пријем гостију, као и претходних година, организован je у просторијама школе од шеснаест часова, а дефиле учесника је, од школе до Дома културе, уз пратњу Полицијске управе почео у 18:00 часова. У улози домаћина и водича у дефилеу били су ученици, чланови Вршњачког тима и Ђачког парламента уз стручну помоћ координатора Виолете Крпић, директора Владана Крпића, наставника техничког и информатичког образовања Ивице Бекрића, наставника физичке културе Милоша Пурића, библиотекара Марије Лукић и помоћне раднице Славице Ђурђевић.

Сви учесници и посетиоци су се придржавали правила понашања која су чланови Вршњачког тима поставили у холу школе, па је забележена пријатна атмосфера, радост, смех и склапање нових пријатељстава.

Након дефилеа учесника пред бројном публиком одржано је такмичење културно уметничких друштава, које је окупило велики број учесника. Културно уметничка друштва су се такмичила у две категорије – јуниори од 7 до 14 година и сениори од 15 до 25 година старости. Организатори ове традиционалне манифестације су Културни центар Крушевац, КУД „Расина“ и Месна заједница Велики Купци, под покровитељством Града Крушевца.

Реализатори активности су: Слађана Марковић, кореограф Миливоје Аксентијевић и председник КУД-а „Расина“ Драгиша Миленковић. Манифестација је пропраћена и медијски од стране градске медијске куће РТК.

Најбоље пласиране екипе из обе такмичарске категорије добиле су пехаре и дипломе, а остали учесници захвалнице. Најбоље пласирани сениори стекли су право учешћа на међуокружној смотри фолклора, док јуниори имају директан пласман на окружно такмичење изворног стваралаштва.

Утисци учесника, организатора и гостију су позитивни, јер овом манифестацијом успевамо да отргнемо од заборава нашу традицију и обичаје.