Излет Гркљане

У оквиру обележавања Дечје недеље,02.10.2017. године ,реализован је излет. Из школског дворишта кренули смо у 13 часова у Велико Гркљане.Шетња кроз поље је послужила да уочавамо промене у природи, радове у пољу. У обилазак цркве Свети Агатоник,ученике је повео вероучитељ Ивица.  Антонија Лукић и Драгана Игњатовић, ученице четвртог разреда,  су другарима прочитале део Конвенције о правима детета у дворишту цркве .Ученици су упознати са значајем Дечије недеље и дечијим правима, са посебним акцентом на значај подстицања међугенерацијске сарадње и солидарности.

Учитељица Милена је у госте позвала чувеног деда Мику Димитријевића. Он је донео фруле,усну хармонику, свирао је. Показао нам је дувачке инструменте које је сам направио.  Његова супруга Радојка и он су причали  ученицима о свом детињству, играма којих су се играли њихови  вршњаци, играчкама, начину живота. Ученици су пажљиво слушали њихове приче, а затим и заиграли уз звуке фруле. Они су послужили ученике слаткишима и додатно улепшали дан.

На спортским теренима су се ученици играли . Учитељица Мица је са ученицима организовала традиционалне игре. Надвлачили су конопац, скакали у џаковима, играли „Мице“…

Ученици су провели леп дан у природи, на чистом ваздуху, у друштву вршњака и старијих особа.

Извештај припремила:

Гордана Поповић