Посета библиотеци

                У периоду од 02.10.2017.до 08.10.2017.године реализоване су активности поводом обележавања Дечје недеље.У њима су учествовали ученици од 1.до 4. разреда.

Дана 03.10.2017.године ученици 1. разреда са библиотекаром Маријом Лукић и учитељицом Миленом Миленковић су обишли Дечје одељење Народне библиотеке у Крушевцу.Представници библиотеке су их упознали са радом, књигама које могу позајмити на читање као и оне које се користе само у просторији библиотеке.Прочитали су им и „Бајку о КнезуЛазару“.Деца су послужена соковима. Подељене су им и чланске карте  уз жељу да што пре дођу са родитељима и позајме књигу за почетне читаоце.

Истог дана смо посетили и Народни музеј у Крушевцу.Ученике је кустос музеја упознао  са значајем музеја и предметима који су изложени.Потом смо посетили Кућу Симића у центру града.Кустос је на занимљив начин деци описао живот у градској кући у 19. веку.Ученици су видели одећу,обућу и накит из тог времена који се користио у градској породици.Упознали су које просторије је имала градска кућа и намештај којим је била опремљена.

Док смо се кретали градом поновили смо и применили стечена знања о безбедном  понашању у саобраћају и културном понашању на улици, у библиотеци, на пијаци и пошти. Ученици су били јако задовољни оним што су видели, чули и ново научили.

Милена Миленковић